Fremhævede artikler fra AN-TV nummer 72 
- 25. årgang 2020

// MEDLEMSBLAD

VORES FREMTID ER USIKKER

AN-TVs formand Jakob K. Svendsen er tilfreds med foreningens udbud af tv-pakker i 2020. Alligevel er der skår i glæden. Antenneforeningens traditionelle rolle er udfordret, og fremtiden tegner usikker, siger han.


AN-TVs tv-pakker har skiftet navn. De hedder nu lille, mellem og stor. Ellers er den største ændring i 2020, at den nye danske tv-kanal, Xee, er blevet en del af mellem tv-pakke.

Pakken er steget med 40 kr. om måneden, og den store tv-pakke er steget med 30 kr. om måneden. Til gengæld er det lykkedes at begrænse prisstigningen på den lille tv-pakke til blot 10 kr. månedligt 

"Der er ikke længere nogen margen i priserne"

- Jeg synes virkelig, at medlemmerne får meget for pengene med AN-TVs lille pakke, siger Jakob K. Svendsen.

- I pakken har vi et godt og varieret udbud af kanaler, og man får samtidig adgang til både web-tv og streamingarkiver. Alt sammen for blot 205,50 kr. om måneden.

RIGTIG BESLUTNING

Selv om Xees indtog har medvirket til en mærkbar prisstigning i mellem tv-pakke, er Jakob K. Svendsen ikke i tvivl om, at det var rigtigt at tage den nye kanal ind.

- Jeg vil betegne Xee som en tv-kanal med ambitioner. Udover kampene i Premier League er de begyndt at vise fodbold fra den tyske Bundesliga, og jeg vil ikke udelukke, at Xee på sigt bliver den førende sportskanal i Danmark. Så den skal vores medlemmer naturligvis have adgang til, selv om den er ejet af YouSee, der er en konkurrent til Stofa. På det punkt er der ingen hellige køer hverken hos os eller Stofa, siger Jakob K. Svendsen.

ET TILBAGESLAG

Til gengæld er han bekymret over, at AN-TVs indflydelse på prisdannelsen, kanaludbuddet og sammensætningen af tv-pakkerne i de seneste år er blevet stærkt reduceret.

- Vi kunne tidligere rykke en kanal fra én tv-pakke til en anden, men det har i de seneste år vist sig at være vanskeligt. Hvis man i dag ønsker afgørende indflydelse, kræver kanalleverandørerne så mange kundeforhold, at selv AN-TV som Danmarks største antenneforening ikke længere kan være med.

Det er ifølge Jakob K. Svendsen en udvikling, der gør den demokratiske proces på tv-markedet umulig.

- Hvis AN-TVs programudvalg ikke kan få indflydelse på sammensætningen af tv-pakkerne, og hvis der ikke længere er plads til, at vi kan forhandle priserne, må vi sætte spørgsmålstegn ved vores egen berettigelse, siger han.

Det er et forbrugerpolitisk tilbageslag, som AN-TVs formand beklager.

- Vi må konstatere, at det i dag er indholdet, der driver udviklingen på tv-markedet, og indholdet bliver stadig dyrere at producere. Så der er ikke længere nogen margen i priserne. Bortset fra Xee er vores prisstigninger i 2020 en ren afspejling af kanalleverandørernes prisstigninger. Samtidig betyder fusionen mellem SE og Eniig, at der reelt ikke er nogen konkurrence tilbage på det aalborgensiske tv-marked, siger Jakob K. Svendsen.

// MEDLEMSBLAD

NY TV-BOKS IMØDEKOMMER ÆNDREDE TV-VANER

Banebrydende tv-boks fra Stofa integrerer flowtv og streaming i et nyt underholdningsunivers, der kan tilgås fra alle brugerens enheder.


Forbrugernes tv-vaner har nærmest undergået en revolution i det seneste ti år. I dag forventer man at kunne se en hvilken som helst udsendelse, når man har tid og lyst til det, og man forventer at kunne se den netop dér, hvor man befinder sig. 

Forbrugerne har så at sige taget magten over deres egen tv-sening. Men det har haft en pris. Man har måttet springe fra tjeneste til tjeneste og fra platform til platform for at få dækket sit behov.

BRUGEROPLEVELSEN

Alt det laver en ny tv-boks fra Stofa nu om på.

- Forbrugerne er trætte af, at flow-tv befinder sig ét sted, og streaming ligger et andet sted, siger Jacob Zentio Larsen, der er direktør for Produkter og IT i Stofas moderselskab, Norlys Digital.

Han har stået i spidsen for det team, der har udviklet den nye tv-boks.

- Vi har været ret pernitten omkring den brugeroplevelse, som vi gerne ville have frem på boksen. Vi lagde ud med 50 forskellige versioner, som vi efterhånden fik snævret ind. Målet var at kreere præcis den brugeroplevelse, som forbrugerne ønsker. Undervejs fik vi hjælp af en gruppe friendly users, der testede boksen og gav os god feedback, som vi arbejdede videre med, forklarer Jacob Zentio Larsen.

Han fortæller, at resultatet er blevet en virkelig lækker brugeroplevelse, hvor Stofas medarbejdere har kælet for designet og detaljerne.

- På den årlige Stofa-dag i september præsenterede vi boksen for alle antenneforeningernes bestyrelser. Her fik vi en overvældende positiv tilbagemelding, og på nuværende tidspunkt overstiger salget langt vores forventninger.

I ÉT UNIVERS

Selv om brugen af streamingtjenester er vokset markant i det seneste tiår, er flow-tv ifølge Jacob Zentio Larsen på ingen måde død. Det har stadig sin store berettigelse blandt andet til formidling af nyheder, sport og andre begivenheder. Derfor har udfordringen været at integrere tv og streaming i ét overskueligt univers, som det er nemt for forbrugerne af navigere i.

- Tidligere satte jeg mig jo bare ned og tændte for mit fjernsyn, men i dag bruger jeg måske en halv time på at finde det, som jeg gerne vil se. Det er megen tid, der går tabt, og der er også en fornemmelse af rådvildhed hos mange forbrugere. Det forsøger vi nu at lave om på. Med den nye boks kan man søge på tværs af de tv-kanaler og streamingtjenester, som man har liggende på boksen. Man skal blot taste eller tale ind i fjernbetjeningen. Den søger også på apps, som man netop har downloadet.

- Det betyder, at forbrugerne skal bruge mindre tid på søgning og har mere tid til underholdning, siger Jacob Zentio Larsen.

SYNKRONISERET

Som en anden væsentlig nyskabelse peger han på, at den nye tv-boks er synkroniseret med brugerens andre enheder. Det være sig smartphone, tablet eller computer. Synkroniseringen gælder blandt andet favoritmarkeringer og kanallisten.

- De film, som jeg favoritmarkerer på WebTv med telefonen, er også mine favoritter på boksen. Det hele hænger sammen. Jeg kan gemme en film med mobilen og se den på boksen, når jeg kommer hjem. Modsat kan jeg sidde hjemme i stuen og gemme de film på boksen, som jeg gerne vil se i sommerhuset i løbet af weekenden. Her vil boksens indhold være tilgængelig på min telefon, tablet og computer, og det hele foregår gennem skyen. Så friheden er total. Nu kan AN-TVs medlemmer se præcis de udsendelser, som de ønsker, når de ønsker det, og hvor de ønsker det.

ALDRIG FÆRDIG

Selv om arbejdet med at udvikle den perfekte tv-boks aldrig slutter, er Jacob Zentio Larsen meget tilfreds med det foreliggende resultat, som han håber, at rigtig mange af AN-TVs medlemmer vil gøre brug af. Den nye tv-boks kan kun lejes. Det koster 30 kr. om måneden, og det gør den billigere end de eksisterende modeller fra Stofa. Hvis man har købt sin nuværende boks og har et SmartTv-abonnement, er der tale om en månedlig prisstigning på kun fire kr.

- Min opfordring er, at man kigger ind i AN-TV Huset. Her kan man lære det nye underholdningsunivers at kende. Medlemmerne vil opleve, at det markant øger værdien af det tv-produkt, som de allerede abonnerer på hos ANTV, siger Jacob Zentio Larsen.

// MEDLEMSBLAD

STREAMING-ARKIVER OG APPS I 2020

Både med lille, mellem og stor tv-pakke fra AN-TV får du adgang til et udvalg af streaming-arkiver og apps. Vi giver dig her et overblik og fortæller, hvordan du kommer godt i gang.


Sådan gør du!

Streaming-arkiver på Stofa SmartTv-boksen:

- Du finder dine streamingarkiver under menupunktet ”Arkiv”.

Streaming-arkiver i Stofa WebTv-appen:

- Du finder dine streamingarkiver nederst på startsiden under ”Leverandører”.

Brug dine apps:

- Hent My MTV Music, Nickelodeon Play og Stofa WebTv i App Store eller Google Play og log ind via Stofa MitLogin.

Adgang til TV 2 Play:

- Aktiver appen på MineSider på stofa.dk – følg guiden her: stofa.dk/tv/tv-2-play

Med WebTv kan du

- Starte tv-programmer forfra, sætte dem på pause eller spole tilbage.

- Se tv-programmer, der er sendt for op til syv dage siden.

- Streame din tv-pakke og tage dine streaming-arkiver og tv-kanaler med på farten.

// MEDLEMSBLAD

I GAVEHUMØR

Efter TV Aalborgs lukning blev en del af tv-stationens udstyr foræret til Ung Aalborgs mediehus, Station 10. Her er gaven blevet afsæt for, at mediehuset nu har fået sin egen OB-vogn.


Den 30. november 2018 slukkede TV Aalborg for signalet. Det lokale tv-eventyr, der havde udspillet sig over to årtier, var slut. Efter lukningen diskuterede AN-TVs bestyrelse, hvad der skulle ske med tv-stationens udstyr. 

Der blev udarbejdet et notat med forslag til fordeling af det tekniske grej. Det indebar blandt andet en donation til Ung Aalborgs mediehus, Station 10, der gennem en årrække havde fået vist sine programmer på TV Aalborg.

Gavebrevet til Station 10 kom blandt andet til at omfatte tre stationære kameraer, der kan fjernstyres, samt en avanceret mikserpult. Mediehuset modtog også udstyr, der gør det muligt at sende videosignalet over internettet.

- Det var vi rigtig glade for, siger Rolf Bekker, der er leder af Station 10.

- Vi havde i et stykke tid tumlet med idéen om at bygge en OB-vogn. Med strukturreformen er Aalborg Kommune jo blevet meget større, og det er ikke alle unge, der har mulighed for at komme ind til os i Nørresundby.

Så idéen var, at vi i stedet kørte ud til dem med vores egen OB-vogn, forklarer Rolf Bekker. Med gaven fra TV Aalborg blev det, der havde været en vision, til en reel mulighed.

- Nu havde vi grejet, der skulle fyldes i vognen, og på den baggrund valgte Ung Aalborgs ledelse at støtte op om projektet. De bevilgede en vogn, som vi brugte sommerferien på at bygge om. Den har allerede haft sin ilddåb, og vi er nu klar til at komme rundt i hele kommunen, siger Rolf Bekker.

DE UNGE LÆRER MEGET

Han ser OB-vognen som en bred forankring af det, som man allerede kan i mediehuset på Stationsvej 10 i Nørresundby.

- Hvis du som ung sidder i Hals og ikke har mulighed for at komme herind, så kan vi i stedet køre til Hals og lave en live-session der. For eksempel hvis vi skal optage en musikvideo. De unge lærer meget af at producere live. De får kun de billeder, de beder om, så det er en rigtig god kommunikationsøvelse.

Rolf Bekker har allerede i et stykke tid glædet sig til at tage OB-vognen og det nye udstyr i brug under Ungdomsringens Musikfestival i Nordkraft i denne måned.

- Vi kan opstille de tre stationære kameraer inde i koncertsalen, og så kan vi fjernstyre det hele fra OB-vognen, som vi parkerer udenfor. Herfra kan vi dreje, vippe og zoome med kameraerne, uden at vi har folk inde i bygningen, forklarer han. TV Aalborgs tidligere bestyrelsesformand, Erling Schmidt, glæder sig over, at det ti år gamle udstyr fortsat kan gøre nytte.

- Jeg er sikker på, at udstyret vil blive brugt fornuftigt på Station 10. De er rigtig gode til at samarbejde med andre aktører i kommunen, så der skal nok blive dækket nogle begivenheder, der ellers ikke var blevet sendt fra. Men der følger ingen forpligtelser eller bindinger med gaven. Nu er det Station 10, der bestemmer, og det er vi helt trygge ved, siger Erling Schmidt.